Министър Нанков: В ден като днешния трябва да се върнем към корените си

  • 03 март 2018 14:01

  • 1514
  • 4
Министър Нанков: В ден като днешния трябва да се върнем към корените си
© МРРБ

„В ден като днешния трябва да се върнем към корените си, към героизма на будителите, революционерите и на хилядите жертви, отдали живота си в името на свободата“.

Това посочи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, който днес бе в Ловеч за честванията по случай Националния празник на България, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. „На Шипка създадохме много добра организация с Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура“, посочи той пред журналисти, допълвайки, че пътят е разчистен на асфалт. Регионалният министър припомни още, че въведоното ограничение за тежкотоварни автомобили продължава до 18 часа днес, като е осигурен обходен маршрут през Прохода на Републиката. По думите му пътищата са проходими в цялата страна, с временни ограничения на места, без инциденти и бедстващи хора. Министър Нанков обърна внимание на обстановката по републиканската пътна мрежа и създадената организация на движение, отправяйки апел към водачите на превозни средства да шофират с повишено внимание и с автомобили, подготвени за зимни условия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ създаде необходимата организация още от вчера, поясни той. „Ограничихме движението по най-натовареините пътища за тежкотоварни автомобили вчера от 16 до 20 часа, а в понеделник часовият интервал ще бъде от 14 до 20 часа, така че хората да се приберат спокойно“.

В Русенска, Силистренска и Добричка област се затварят временно участъци от републиканската пътна мрежа до изчистването им, след което се пускат, като властите и гражданите се осведомяват своевременно. Нанков припомни, че периодично се качва информация за пътната обстановка на мобилното приложение „Лима“ и на сайта АПИ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1514 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ПОМИЯРСКИЯ САЙТ

2018.03.03 | 17:01

4
РАБОТИ ЗА КРАДЛИВАТА ШАЙКА .
angelov

2018.03.03 | 17:00

3
ograbihte balgariq, sega se radvate na falshiva istoriq
ПОМИЯРСКИ МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛ

2018.03.03 | 17:00

2
ДА ГО ДУХАШ.

2018.03.03 | 16:25

1
Ами че те-корените ни де-са под земята?!

Добави коментар

Водещи новини