Пуснаха движението по ремонтиран булевард в Пловдив

  • 02 март 2018 14:13

  • 1156
  • 0
Пуснаха движението по ремонтиран булевард в Пловдив
© Булфото (архив)

Пуснаха движението по ремонтирания участък от булевард "Васил Априлов" в Пловдив.

Реконструкцията на участъка от ул. "Войнишка слава" до бул."Шести септември" започна през есента, дълго затрудняваше движението в града и бе причина за задръствания.

Днес кметът на Пловдив Иван Тотев официално преряза лентата на обновения участък на бул. "Васил Априлов", на мястото бе отслужен и водосвет за безаварийно пътуване. Отварянето на движение на обновения участък е съпроводен със затварянето за ремонт на източното платно на бул."Руски" пред МОЛ Марково тепе.

По думите на кметът до две години ще започне и разширението на бул."Васил Априлов", в ремонтираният до преди дни участък, в западна посока, но след като приключат отчуждителни процедури. Движението на автобусите на градския транспорт по обновеното трасе ще бъде възстановено след празниците.

Общината започва работа и по изграждане на кръгово кръстовище на бул."Шести септември" до голям строителен хипермаркет.

Обжалваното пред ВАД дело е спечелено от общината и предстои премахване на сграда, попадаща в обхвата на превиденото кръстовище. Тази година ще започне и реконструкцията на друг голям булевард в Пловдив "Христо Ботев" от Централна гара до началото на Коматевския възел, каза още Тотев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини