Отец Иван отива на съд за неплатени сметки

  • 28 февруари 2018 15:02

  • 4016
  • 5
Отец Иван отива на съд за неплатени сметки
© Булфото (архив)

"Срещу мен има заведено дело и ще ме съдят заради неплатени сметки за ток в приюта в Якимово." Това разкри отец Иван, пише в. "България днес".

Добрият старец е приютил стотици бедстващи хора в къщи в монтанското село, но традиционно има проблеми през зимата с плащането на сметки. По неговите думи този път положението е по-сериозно, тъй като е заведено дело срещу него.

"Проблемът не е, че нямаме пари. Средствата са събрани точно за плащането на електричеството. Пречката е, че снегът ме затрупа в Нови хан и не мога да стигна до банката, за да платя задълженията. Учудвам се, че техници обикалят в преспите и спират тока на хората. По-добре да си стоят на топло, а като се пооправи времето, лично ще отида да платя сметките", добави дядо Иван. Той сподели, че не е притеснен и щом времето се затопли, ще се издължи до стотинка.

Благородният духовник призна, че тази година приютите му са много по-добре подготвени за зимните условия. "След пожар останахме без покрив в Нови хан, но бързо го ремонтирахме и сега е топло. Имаме и достатъчно храна не само за нас, но и за животните. Биволите и козите искат много храна, но засега положението е добре. Осигурили сме им слама, люцерна и всичко, от което се нуждаят", казва още отчето. И допълва: "Над 250 души живеят в Якимово и Нови хан, така че разходите ни са сериозни. Но имаме дърва и стоим на топло. Отделно имам 72 ученици, които не е ясно кога отново ще тръгнат на училище, тъй като ситуацията е усложнена в цялата страна". Той си позволи да се пошегува, че традиционно и тази година снегът ни е изненадал, въпреки че е краят на февруари.

Отец Иван признава, че тази зима грипът го е подминал, и се радва на отлично здраве. Не усеща дори и болежки в крака, който пострада сериозно при катастрофа преди няколко години. Вирусите не били милостиви към някои от децата му, които лежали около седмица и много тежко прекарали заболяването. За лечението им трябвали допълнителни средства за лекарства, но бюджетите на приютите не се натоварили значително.

Последвайте канала на

Novini.bg
4016 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
1

2018.03.01 | 01:18

2
250 души - 150 да са работоспособни - да работят и да си плащат сметките.
Коста

2018.03.01 | 08:40

5
80% са деца!Възрастните работят в стопанството, а жените си гледат децата!Лесно е да се съди, трудно е да се помага!

2018.03.01 | 07:08

3
МНОГО ВИ ПРЕЧИ СВЕТИЯ ОТЕЦ.ТАКА Е ЗАЩОТО СТЕ САТАНИСТИ И СЕ КЛАНЯТЕ НА ФАЛШИВИ БОГОВЕ,КАТО ДЪРТИЯ ПЕДАЛ СОРОС.

2018.03.01 | 07:09

4
ТАКИВА СА ПРАВИЛАТА В БОКОЛАНДИЯ.ТАКА Е КОГАТО НИ УПРАВЛЯВАТ САТАНИСТИ.
tozi

2018.02.28 | 22:36

1
Повръща ми се като отворя да чета новини вече...

Добави коментар

Водещи новини