В двата кризисни центъра на София са настанени 182 бездомни

  • 28 февруари 2018 09:17

  • 6803
  • 0
В двата кризисни центъра на София са настанени 182 бездомни
©

В двата кризисни центъра на Столична община са настанени 182 души, останали без дом. Центровете са отворени 24 часа и в тях нуждаещите се получават подслон и храна, съобщават от пресцентъра на Столичната община (СО) във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите.

Във всички 24 района на Столична община са обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци, общински пътища, Южната дъга на околовръстен път, както и основни улици в квартали. Извършена е обработка тип "ветрило" с помощта на няколко снегорина едновременно на трасето на бул."България".

Продължава извършването на обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса.

На терен работят 138 снегопочистващи машини. Няма затворени пътища на територията на общината. Опесъчават се планинските пътища във Витоша "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички обичайни маршрути. Започна почистването на прилежащите площи на спирките на градския транспорт и пешеходните подлези. Столичния инспекторат контролира дейността на почистващите фирми. Шест екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" подпомагат на терен дейностите и заедно с екипи на Пътна полиция съдействат за организацията на движение.

От СО напомнят на шофьорите предвид понижението на температурите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и със съобразена скорост и да спазват дистанция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини