Наказаха снегопочистващата фирма в "Люлин"

  • 27 февруари 2018 08:01

  • 2318
  • 1
Наказаха снегопочистващата фирма в "Люлин"
© Булфото (архив)

Санкция ще получи фирмата, която почиства от сняг най-големия столичен жилищен комплекс – „Люлин”. Това обяви кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Причината е зле свършена работа по време на изключително тежкия за шофьорите вчерашен ден. „Вчера специално съм поискала да не се заплащат обработките в „Люлин”. Там не се справи фирмата, определено”, заяви градоначалникът.

„За несвършена работа ние не плащаме”, подчерта тя.

160 снегорина и над 1000 души работят цяла нощ, за да бъде градът проходим. Към 7:00 ч. градски транспорт върви навсякъде, освен от Банкя до Клисура. Чистят се спирки и подлези, започва премахването на снега и от тротоарите. Снегорини ще влизат и в основни улици по кварталите, но приоритет ще са тези пътни артерии, които се използват от обществения транспорт.

Фандъкова призова шофьори и пешеходци да бъдат много внимателни: „Моля всички да имат предвид, че се очаква да вали до обед. Довечера отново се очаква да започне да вали”.В кризисни центрове са спали 198 бездомни, които ще останат в обектите и през деня.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мишо

2018.02.27 | 11:19

1
Да каже коя е фирмата-първо и второ -защо все избира фирми, които са некадърници и мързеливци а не свестни фирми, които да вършат работа. Все мириши и даже вони на корупция.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини