Направени са шест обработки тип "ветрило" с цел почистване на основни пътни артерии в Софи

  • 26 февруари 2018 18:27

  • 1978
  • 0
Направени са шест обработки тип "ветрило" с цел почистване на основни пътни артерии в Софи
© Булфото

Направени са шест обработки тип "ветрило" на основни пътни артерии в София чрез едновременната работа на няколко снегопочистващи машини, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Целта е по-бързо да се извърши почистване на пътното платно, като временно се ограничи автомобилното движение. Обработките тип "ветрило" са извършени на основни булеварди като "Цариградско шосе", "България" и на Южната дъга на Околовръстен път на София. Организацията е създадена с помощта на Пътна полиция и екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и Столичен инспекторат.

Екипите на почистващите фирми продължават извършването на обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. На терен са над 180 машини - специализирана техника за почистване. Приоритетно снегорините почистват опасни и стръмни участъци, улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, основни квартални улици и вътрешно-квартални улици.
Продължава поредната обработка в районите "Люлин", "Овча купел", "Панчарево", "Възраждане", "Кремиковци" към момента, където снеговалежа е по-интензивен.

От 16.00 часа е възстановено движението по планинските пътища на Витоша - "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".
По данни на БАН снежната покривка в София към 14.00 часа е била между 15 и 30 см.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини