Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столична община

  • 26 февруари 2018 06:41

  • 2152
  • 3
Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столична община
© Булфото

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е спирала цяла нощ и продължава и в момента, съобщи пресцентърът на Столична община.

Обстановката е усложнена, обилните валежи и навявания непрекъснато натрупват снежна маса. Очаква се валежите да продължат и през деня и затова работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община. Общо 182 машини, специализирана техника, са на терен и разпръскват смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Поради усложнената обстановка планинските пътища към Витоша - "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове" ще бъдат затворени за движение.

Където е необходимо във връзка с извършване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят участъци за движение. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Движението се извършва при зимни условия. Затруднено е пешеходното придвижване.

Столична община моли гражданите, на които не им се налага да пътуват, да не използват личните си автомобили. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за движение при зимни условия автомобили.

Напомняме на гражданите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.

Последвайте канала на

БТА
2152 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
От Столицата

2018.02.26 | 12:33

3
Пълен смях!!! Движенито в града е спряло, Околовръстното не е пипано ... Ако падне метър сняг, като в Австрия най-вероятно ще измрем
От Инспектората

2018.02.26 | 10:05

2
Истинската зима е факт, а ние не знаем откъде ни дойде. Призовавам всеки да се скрие в метрото, гордостта на ГРОБ.
От Инспектората .l.

2018.02.26 | 10:05

1
Моля червените тролове, които ходеха да обръщат кошчета за боклук когато Бойко беше кмет на София ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ!

Добави коментар

Водещи новини