Експерти за децата държани под ключ в Люлин и убийството на дядо им: Пълно безхаберие на институциит

  • 23 февруари 2018 08:34

  • 8936
  • 2
Експерти за децата държани под ключ в Люлин и убийството на дядо им: Пълно безхаберие на институциит
©

Липсва всякакво усилие на институциите за работа и защита на децата. Има 17 държавни агенции и агенцийки, които уж се грижат за децата. Къде бяха те, когато телевизионното предаване бе излъчено? Защо не се самосезираха? Те имат пиар отдели, които трябва да правят точно това. Това е поредното безхаберие на институциите.

Около тази теза се обединиха Вера Иванова, председател на Конфедерацията за защита на децата и психлогът Христо Монов. Двамата коментираха в сутрешния блок на БТВ тежкия криминален инцидент в "Люлин", при който дядо беше открит мъртъв, след като се опита да спаси внучките си, които са били държани затворени от родителите си. За убийството бяха задържани дъщерята на възрастния човек и съпругът й. "Тук говорим за оскотяване. Това е личностния профил на голяма част от населението. Преди два дни в Пловдив видяхме същото - майка, която не се грижи за близнаците си. Най-важният въпрос сега е - какво ще се случи с трите деца", обяви Монов.

"Хората седят зад решетки, защото виждат, че когато пускат сигнали, полицията идва и не си върши работата. Социалните също не са направили нищо. Пълно безхаберие. Аз не виждам как 18-годишното момиче ще може да се социализира", прогнозира Иванова.

В студиото гост беше и представител на Църквата на адвентистите от седмия ден. Вчера в медийното пространство се появиха информации, че двамата родители са били членове на църквата. "Категорично тези хора не са членове на нашата църква. Тази жена не е стъпвала в църквата повече от 25 години. Майка й беше наш член и ние я подпомагахме. Тя имаше здравословни проблеми и ние помагахме. Жената е починала преди 25 години и оттогава дъщеря й не е стъпвала в църквата. Хора, които са я виждали още тогава, ми казаха, че си е личало, че е странна", разкри той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.08 | 23:04

2
Вече 28г. безхаберие в седесарска педерастка България. Така ли беше преди костовисткия преврат?

2018.03.08 | 23:03

1
Представителите на институциите са се сраснали със столчетата си в топлите офиси и не си помръдват задниците да отидат на терен, дори и тогава, когато получават сигнали!

Добави коментар

Водещи новини