Фрегатата "Дръзки" ще участва в съвместно учение с кораби от Втората постоянна военноморск

  • 12 февруари 2018 15:02

  • 1282
  • 2
Фрегатата "Дръзки" ще участва в съвместно учение с кораби от Втората постоянна военноморск
© Булфото

Фрегатата "Дръзки", групи от специалните сили на ВМС и вертолет "Пантер" ще участват утре в съвместно учение с плавателни съдове от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО. Това съобщи днес на пресконференция на борда на флагмандския кораб на групата HMS "Duncan" командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Посещението на корабите дава възможност на българските Военноморски сили да проведат висококачествено учение, с което да се повиши нашата оперативна бойна способност, посочи командирът. Той коментира, че посещението на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО е утвърдено преди повече от година и не е свързано с извънредни ситуации.

Командирът на групата комодор Майкъл Ътли коментира, че групата има различни ключови задачи и има възможност да реагира при военни предизвикателства или хуманитарни проблеми. Една от задачите е борбата и предотвратяването на проблеми с миграцията в Егейско море. Контраадмирал Петев допълни, че нелегалната миграция е проблем, с който не може да се очаква, че ще се справи една държава или една институция. Той каза още, че по отношение на Черно море няма засилен мигрантски натиск.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1282 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до оператора

2018.02.12 | 18:53

2
Пишете с цифри колко знака остават да пишем за да няма думи наполовина на края.
гост

2018.02.12 | 18:51

1
Тази фрегата е добра за бежанците и за незаконния риболов на турски рибари. Но ако властите си въобразяват че ако купим бойни кораби и самолети,ще се изравним с въоръжаването на цъседните държави. Нямаме врагове и не ни трябва въоръжаване. Създайте държавна гражданска авиа

Добави коментар

Водещи новини