Протести във Варна, Пазарджик и Плевен срещу насилието над деца в детските градини (снимки)

  • 11 февруари 2018 12:22

  • 1576
  • 3
Протести във Варна, Пазарджик и Плевен срещу насилието над деца в детските градини (снимки)
© Bulfoto

Протести във Варна, Пазарджик и Плевен срещу случаите на насилие на деца в детските градини, предаде БНТ.

Протестите започнаха вчера в Бургас, а поводът е скандалният клип отпреди 10-ина дни, в които се вижда как учителки блъскат и обиждат малки деца в детска градина "Брезичка". Родителите настояват за задължително поставяне на видеокамери във всички детски градини и ясли.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища. Също така предложенията, внесени в Народното събрание включват увеличаване заплащане на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и др.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1576 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2018.02.13 | 01:57

2
Детските градини не са зверилници. Ако там постъпваха възпитани в къщи деца - нищо лошо няма да се случи, но иначе няма учител който да издържи. Камери та камери!Друго е нужно- просто си възпитавайте децата!
Таня

2018.02.13 | 01:58

3
Нали за това са педагози ,за да намерят правилния подход към всяко едно дете. С насилие нищо хубаво не се постига . На който му е слаба нервната система, не става учител. Никой на сила не ги държи там ,а ние не си изпращаме децата за да бъдат тормозени психически и физически .

2018.02.12 | 08:02

1
Няма ли да ги закриват вече детските садики? Щото заприличаха на концлагерчета за невръстни.От 10-10 насам.

Добави коментар

Водещи новини