Влакове се движат без парно и осветление в студа

  • 31 януари 2012 19:58

  • 1133
  • 1
Влакове се движат без парно и осветление в студа
©

Драстични закъснения на влаковете се наблюдават в последните няколко дни, съобщи БТВ.

При рекорден студ навън хора пътуват без парно и осветление във вагоните. И без информация какви са причините да престояват с часове по гарите.

Хора пишат до телевизията за пътувания на ужасите. Сред примерите: влак тръгва с 200 минути закъснение, пристига  със закъснение от 380 минути. Пътуването е дълго, но за сметка на това - студено, защото на няколко пъти системата за отопление дава дефект по различни причини. В това време - как е възможно да пътуваш спокоен за безопасността си, след като по пътя локомотивът е подменян 3-4 или 5 пъти. Всичко това се случва в един влак - от Бургас до София. Димитър Димитров тъкмо е пристигнал в София от Русе след 12 часа път и шест часа закъснение. Пропуска важен ангажимент по работа. Казва, че искрено съчувства на млада жена от неговото купе, на която пък изгорял билетът за Испания заради закъснението на влака.

„При нас в инфраструктурата действително има проблем, че заради ниските температури имахме проблеми със захранването в участъка на Долни Дъбник, което причини закъснение на няколко влака”, казва Красимир Папукчийски, НКЖИ.

Потърпевш от нормалното дефектиране е и Калин Йотов, изкарал 14 часа във влака от Бургас за София.

„Изтеглиха ни 15 км от Бургаската гара и влакът спря за около два часа. След това чакахме машина от Ямбол , тя ни изтегли до следващата гара. Там чакахме още време. Влакът закъсня 457 минути. Нямаше ток и нямаше парно, бяхме на тъмно и на студено”, разказва той.

Калин е подал жалба в БДЖ, колебае се дали да не заведе и дело.

Ако сте преживели пътуване като неговото, можете да се оплачете на телефона за граждани, даден на сайта на БДЖ или да подадете жалба в свободен текст. Калин е получил отговор доста бързо. И той гласи - ако закъснението е под 120 минути, БДЖ му връща  25% от стойността на билета. Ако е над 120 минути, връща половината от цената. Накратко - за 14 часа път на студено, на тъмно, без информация, Калин ще получи 7,50 стотинки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1133 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нямам думи

2012.02.01 | 08:06

1
браво на бедежето

Добави коментар

Водещи новини