Клиенти на топлофикациите масово демонтират радиаторите си

  • 31 януари 2012 16:56

  • 1868
  • 6
Клиенти на топлофикациите масово демонтират радиаторите си
©

В нарушение на закона, клиенти на топлофикациите масово демонтират радиаторите си. Само в София за последните 6 години са премахнати около 70 хиляди.

Потребителите се отказват от парното основно по икономически причини и за да не плащат годишната такса за обслужване на отоплителен уред в размер на 4 лева, коментираха от най-голямата фирма за дялово разпределение у нас.

Абонатите премахват радиаторите си и заради такси, които не желаят да плащат. От момента, в който даден абонат премахне всички радиатори в жилището си, занапред той плаща единствено енергия сградна инсталация. Премахването на радиатори, обаче, е незаконно.

"Забраната, ако не се лъжа, е от 2006 година с последната промяна в закона", казва управителят на една от фирмите за топлинно счетоводство Милена Стоянова.

По-големият проблем, обаче, поне за някои от потребителите е, че масовият демонтаж на радиатори изкривява дяловото разпределение и създава предпоставки за кражби на топлоенергия, смятат топлинните счетоводители.

"В сградата винаги има енергия, която влиза и тя се ползва от всички, не успява да бъде измерена от разпределителите и обикновено тя отива в сградовите инсталации", посочи още Стоянова.

Тя обясни, че по принцип МИЕТ трябва да санкционира абонатите, които в нарушение на закона и премахват радиатори, но засега няма санкционирани. Енергийните счетоводители обещаха по-високи сметки за парно за ноември, тъй като по техни и на „Топлофикация-София” данни потреблението тогава е отчело скок с 50 на сто. И сметките за януари 2012, обаче, ще са по-високи сравнено с една година по-рано.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1868 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Asd

2014.03.09 | 13:39

5
Просто решение-Всички спираме да плащаме
Едисон Бертолди

2014.03.09 | 13:39

6
Дали, ама надали-те, новите феодали на 21 век точно на нашата разединеност разчитат. За нейното поддържане трошат луди пари високотехнологични внушения по електронните медии и по други! Целта им е да държат в състаяние на под (и над-)съзнателен страх и обреченост! Добре дашли в матрицата, Нео!
Дед Мороз

2014.03.09 | 13:39

4
Ей товачка го дължиме на господа политиците, които буквално ни третират като крепостни селяни- как вие разбирате този израз "незаконно демонтиране на радиатори" - значи имаш, нямаш пари траеш и се заробваш, защото демонтажа бил в нарушение на закона - ебахти пикливото законодателство и пикливата държава - повдига ми се от политиците

2014.03.09 | 13:38

3
НАКРАЯ ЩЕ СКОЧИМЕ И ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМЕ!!! НЕЗАКОННО БИЛО ДА СИ СВАЛЯМ СОБСТВЕНИЯ РАДИАТОР В СОБСТВЕНИЯ АПАРТАМЕНТ! И Е НЕЗАКОННО ДА ПРЕМАХВАМ ГРОЗНИТЕ, ТЪНКИ И СТУДЕНИ ТРЪБИ ЗАЩОТО ПО ТЯХ ТЕЧЕ СТОКАТА НА ТОПЛОфИКАЦИЯ И ВМЕСТО ТЯ ДА ПЛАЩА НАЕМ, АЗ Й ПЛАЩАМ! ИЗВРАТЕНЯЦИ! ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ЗАВЕДЕМ КОЛЕКТИВНО ДЕЛО В ЕС!!!

2012.02.27 | 22:55

2
Хората няма какво да ядат, а това с парното си е живо изнудване. Накрая и топлофикацията ще фалира, но едва ли ще е от "некоректни платци".
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ТЕННИС

2012.01.31 | 22:10

1
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ТЕННИСКА на ЛЮБИМИЯТ СИ ТИМ! ! !

Добави коментар

Водещи новини