МВнР започва щателна проверка на случая с българина, задържан от 3 месеца в Атина

  • 07 февруари 2018 07:53

  • 2701
  • 1
МВнР започва щателна проверка на случая с българина, задържан от 3 месеца в Атина
©

След получаването на сигнала вчера, по изрично настояване на министър Екатерина Захариева, която е безкомпромисна в това отношение, започна щателна проверка на случая. Ако се докаже, че някой от консулската служба не си е свършил работата, ще има сериозни наказания.

Това каза по телефона за БТВ Димитър Арнаудов, директор дирекция "Консулски отношения" в МВнР. Той коментира вчерашния разказ на Адреана Стоянова, която разкри, че съпругът й Йордан Стоянов от три месеца е задържан в затвор в гръцката столица Атина, а от българското посолство никой не й оказал помощ. "В консулската служба на посолството в Атина е получен сигнал. На госпожата е било обяснено, че трябва да предостави писмен сигнал, в който да обясни цялата фактология. Такова писмено обяснение не е било изпратено. Въпреки всичко, днес в 10 часа сутрината, по настояване на министър Захариева, в посолството ще се проведе среща между временно изпълняващия длъжността на посланик и съпругата на задържания българин. Гърция е трудна държава за работа, защото там има голяма българска диаспора. В момента в Гърция има 400 задържани българи. Тема на обсъждане е да се увеличи персоналът на посолството в Гърция, заради многото наши съграждани там. Имаме много случаи, в които се получават фалшиви сигнали, не само в Гърция, но и в много други държави. Точно поради тази причина е хубаво всеки, който е подал сигнал, да се легитимира с личната си карта и за това се изискват писмени обяснения", разкри дипломатът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.16 | 12:10

1
захариева била безкомпромисна в "това" отношение? кое това отношение, единствената досега показана безкомпромисност е в отношение на подкрепата на истанбулската конвенция

Добави коментар

Водещи новини