Социални работници настояват за по-високи заплати

  • 06 февруари 2018 14:29

  • 2038
  • 2
Социални работници настояват за по-високи заплати
©

Социални работници настояват за по-високи заплати. Служителите по домовете за изоставени деца искат скок на възнагражденията.

Заради недоволство си експертите готвят протест, съощи Нова телевизия.

Сред факторите са още тежките условия на труд.

Общините се готвят да поискат финансова помощ от държавата. Желатана сума е 30 милиона лева. С парите те ще задържат служителите си и няма да закриват домовете.

Анна Василева е детегледач в Комплекса за социални услиги в Пловдив. Грижи се не за едно, а за седем деца едновременно. Повечето са младежи с физически и умствени проблеми. Когато е на смяна нощно време, изпълнява и ролята на медицинска сестра и чистачка.

„Част от колегите се мъчат да намерят и допълнителни доходи, защото за нищо не стигат. Заплащането е крайно недостатъчно, а трудът е тежък”, коментира Анна Василева.

Дамата разказа, че е детегледач в Пловдив в Комплекса за социални услиги. Заплатата й е 530 лева. А с 40 лева повече от помощния персонал печелят педагозите с висше образование.

„Човек с две висши образования. Заплатата ми е 570 лева и след удръжките тя пада и под 500. Абсурдно е да получаваш толкова малко пари, а да имаш малко дете, да имаш сметки, да имаш кредити, храна трябва да осигуриш всяка вечер вкъщи”, посочи социалният педагог Валентина Начева.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пич

2018.02.07 | 12:52

2
Има и по малки заплати от вашите 570 лв. Тази сума направо си е голяма. Специалисти с висше образование работят и за 520 лв.

2018.02.07 | 08:42

1
АБЕ ГЛУПАВИТЕ КАКВО ЧАКАТЕ ,БЕГАЙТЕ ПРИ БОРИСОВ,ОБАЧЕ НЕДЕЙТЕ ЗАБРАВЯТЕ МОИТЕ КОМИСИОННИ ЗАДЕТО ВИ ОПРАВИХ И ДАДОХ АКЪЛ

Добави коментар

Водещи новини