Шумен плаща хиляди левове заради недобросъвестни шофьори

  • 02 февруари 2018 13:09

  • 1288
  • 1
Шумен плаща хиляди левове заради недобросъвестни шофьори
© Уикипедия

При пътнотранспортни произшествия, възникнали поради несъобразена скорост и шофиране под въздействие на упойващи вещества, са причинени материални щети на стойност около 15 хил. лева на територията на община Шумен през последната седмица, съобщават от общинския пресцентър.

Тази нощ на кръстовището на бул."Мадара" и ул."Добруджа" в областния град водач на лек автомобил "Фолксваген голф" с транзитни номера е разрушил светофарната уредба. Възстановяването на съоръжението ще струва не по-малко от 6 хил. лева, отбелязват от пресцентъра на общината.

От там припомнят, че миналата неделя сутринта, на шуменския булевард "Симеон Велики", пиян водач е разбил три осветителни стълба на обща стойност 6 хил. лева. Серия от погроми на пътно транспортната инфраструктура в града е имало и между Коледа и Нова година.
Сумите, които плаща общината за възстановяване на разрушеното от недобросъвестни водачи са сериозни, а процедурата по възстановяването на средствата е изключително тежка и продължителна, допълват от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1288 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дуци

2018.02.02 | 20:51

1
докато си купуват книжките така ще бъде!

Добави коментар

Водещи новини