Граждани протестират заради разградските лъвчетата пред Министерски съвет (снимки)

  • 30 януари 2018 15:37

  • 1867
  • 4
Граждани протестират заради разградските лъвчетата пред Министерски съвет (снимки)
© Булфото

Стотици граждани се събраха на пореден протест пред Министерски съвет срещу решението на Общинския съвет в Разград да дари лъвчетата Терез и Масуд на община Пазарджик. При протестиращите пристигна министърът на околната среда Нено Димов, който беше посрещнат със скандирания "Нено в клетка", "Нено зад решетката", "Оставка", "Предател". "Затвор".

 

Няколко от протестиращите го попитаха защо не е спазил ангажимента си, поет при предишния протест. И му показаха снимки от мизерните условия, в които живеят лъвовете в зоокъта в Разград. Министърът отговори, че законът не му позволява да действа, а думите му бяха посрещнати с още скандирания и недоволство.

"Вие ще загубите напълно доверието на хората, защото не спазвате ангажиментите си", обявиха протестиращите. Те го питаха защо не конфискува животните в полза на държавата, което той бе обещал при предишния протест, ако общината не ги даде, както и стана.

Премиерът Бойко Борисов е поискал от Регионална инспекция по околна среда и водите и на Българска агенция по безопасност по храните пълно съдействие за конфискуването на лъвчетата от Масуд и Терез общината на Разград. Той се е ангажирал до 20 дни животните да заминат за спасителния център в Холандия, където ще бъдат под наблюдение на специалисти заради здравословните им проблеми. Перспективата е след укрепването си животните да поемат към резерват в Южна Африка. Това съобщи Явор Гечев от фондация "Четири лапи" - една от организациите за защита на животните, благодарени на които лъвчетата, оставени почти да умрат след раждането си през септември, оцеляха и са вече в добро състояние в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
1867 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.30 | 22:58

3
Народа измре от глад а тия платени проституиращи ... пардон протестиращи намерили чеп да се фанат
Пипилота

2018.01.31 | 08:11

4
Ами гражданите са се Фанали за нещо, а ти, като си нямаш- не злобей!

2018.01.30 | 19:55

1
ЧЕТИРИ ЛАПИ ДА ПЛАТЯТ ЗА РАЗХОДКАТА НА ДВЕТЕ ЛЪВЧЕТА
ххххх

2018.01.30 | 19:56

2
А, и за теб ще платят- до екарисажа

Добави коментар

Водещи новини