Проговори една от детегледачките от дом "Хризантема", заснета да удря дете с парцал

  • 26 януари 2018 07:57

  • 20062
  • 2
Проговори една от детегледачките от дом "Хризантема", заснета да удря дете с парцал
©

Категорично мога да заявя, че не съм получавала сигнали за насилие в дом "Хризантема".

Това каза пред камерата на БТВ Даниела Василева, директора на дирекция "Образование и социални дейности" в община Габрово. "За първи път видях видеозаписите на 15 януари и веднага сигнализирах компетентните органи. Никога не съм получавала сигнали за нередности. Маринела Лазарова носи отговорност за реда в дома. Нейните твърдения са лъжа. Никога не е сигнализирала", отговори Василева на обвиненията на вече бившата ръководителка на дом "Хризантема".

Своята версия за инцидентите разказа и Татяна Донева, детегледачка в дома. Тя беше участничка в един от скандалните клипове как удря момиче с парцал. "Чуваствам се унизена. Не съм удряла детето, само го докоснах. Влязох да чистя стаята на детето, а вътре всичко омазано с фекалии. Започнах да чистя, а ръководителката каза на ухото на момичето: Удари мама Таня. Детето ме удари. Изтърпях първия удар. После ме удари втори път, с обувка, докато я почиствах от фекалиите, за това казвам, че ме е гнус. Тогава не издържах, кипнаха ми нервите и я ударих с парцала. Маринела Лазарова се забавляваше с тези видеоазаписи. Тези кадри са извадени от контекста. Лазарова ни унижаваше", каза Донева.

От своя страна Маринела Лазарова категорично отхвърлиха обвиненията на Василева и Донева. "Те бяха подкрепени от община Габрово. Твърденията им са безумни. Двете са съселянки и се защитават взаимно", заяви тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
20062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.27 | 17:32

2
Седесарски отпадък, не понасят деца, а се хванали на работа като мед. сестри и детегледачки.

2018.01.27 | 17:32

1
ФЕОДАЛНА ПРОВИНЦИАЛНА СГАН

Добави коментар

Водещи новини