Как "Хризантема" стана второто "Могилино"

  • 24 януари 2018 08:36

  • 6218
  • 6
Как "Хризантема"  стана второто "Могилино"
©

Няма да се свърши работа, ако никой нищо не казва и се мълчи, заяви актрисата Елена Петрова в студиото на сутрешния блок на бТВ във връзка със скандалните кадри на насилие над деца от дома за медико и социални грижи „Хризантема“ в Габрово.

Тя е категорична, че трябва повече ангажираност и следене на такива места. „Очаква се непрекъснато някой да сигнализира, да се получат записи. В един дома трябва да се гледат децата, да се обгрижват, така, както ние си гледаме дома“, каза Петрова.

„Нека всички се задействат и да започнат проверки по домовете. Трябва цялостна национална политика за всички тези деца“, категорична е актрисата.

Мая Тинчева от ДАЗД заяви, че тя проверки не прави, а колегите от Агенцията й ги правят. „Аз от горещите картофи не се притеснявам“, добави Тинчева и заяви, че в ДАЗД никога не е крила проблемите на децата.

Елена Петрова съобщи, че съвсем скоро ще стартира национална кампания и интернет страница, където всеки може да подава сигнали за агресия към деца, на която е станал свидетел.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6218 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гражданин

2018.01.26 | 10:06

6
Всичко е тотално сбъркано. Тези домове съществуват, не защото някой много го е грижа за тези деца, а защото много хора получават заплати - чиновници по агенциите, персонал в домовете, доставчици на храна, фирми които ги ремонтират и т.н...

2018.01.26 | 10:06

5
Да не говорим че са изградени по европейски програми и целта на изграждането им ни най малко не е била да се помогне на деца а да се окрадат парите по тези програми!

2018.01.25 | 16:48

3
В такива домове, поради ниско заплащане се назначава слабо-квалифициран персонал, някои от които нямат и основно образование. Не си чешете езиците, познаваме ви. Докато това не се промени, винаги ще е така. Това е истината.

2018.01.25 | 16:48

4
Така е от страни изглежда много лесно, а и тя, много умна.

2018.01.25 | 16:48

2
Елена Петрова вместо да си прави пиар в студиата, да отиде и да стане лелка в дома, и да покаже нагледно как трябва да се отнасят с децата.

2018.01.25 | 13:29

1
От Габрово съм. Домът отвън изглежда страхотен. За жалост у нас хубавите неща се правят само с европари и някой получава покрай това комисионни, като ги изпълняват фирми - близки до съответните власти. Вярно е, че заплатите на персонала са ужасно ниски, трагично ниски и няма

Добави коментар

Водещи новини