Организации хвалят Бойко Борисов за позицията му за пълна забрана на пушенето на обществени места

  • 30 януари 2012 20:07

  • 769
  • 0
Организации хвалят Бойко Борисов за позицията му за пълна забрана на пушенето на обществени места
©

Граждански организации приветстват позицията на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места от 1 юни тази година. Това се посочва в отворено писмо на Коалиция за живот без тютюнев дим до министър-председателя.

В него неправителствените организации изразяват „огромната си благодарност и задоволство” от изявление на Борисов пред пресата, с което дава недвусмислен знак, че твърдо подкрепя възстановяването на забраната. „Възприемаме Вашата непоколебима позиция в подкрепа на забраната като израз и на държавническа визия, съответстваща на европейските и световни стандарти на обществено управление”, се казва в писмото.

„Държим да споделим нашата подкрепа към Вас и позицията, която отстоявате, от името на над 150 000 българи, поставили имената си под петиции и интернет групи, както и от името на повече от 30 обществени организации, обединени в Коалиция за живот без тютюнев дим. Позицията Ви отговаря и на очакванията на 60% от българското население, които, според изследване на Галъп Интернешънъл от декември м.г., поддържат пълната забрана за тютюнопушене на обществени места”, пише в писмото до премиера.

От Коалиция за живот без тютюнев дим изразяват искрена надежда парламентът да одобри внесения от Министерски съвет законопроект и да възстанови пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини