29,73% от учениците в Пазарджишко отсъстват

  • 19 януари 2018 09:41

  • 845
  • 1
29,73% от учениците в Пазарджишко отсъстват
© Pixabay

От днес до 23 януари е обявена грипна епидемия в област Пазарджик след решение на Регионалния пандемичен комитет, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Мария Ловчинова, експерт в Областна администрация – Пазарджик.

Причината е рязкото увеличаване в броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания и наличието на лабораторни данни за циркулация на грипни вируси. По данни на Регионалното управление на образованието в Пазарджик, процентът на отсъстващите ученици за областта е 29,73. Най-много отсъстващи ученици вчера, 18 януари, е имало в Лесичово, Септември и Брацигово – над 30%, а най-малко – в Батак над 16 % и Сърница – над 15%.

За периода на грипната епидемия са в сила противоепидемични мерки като преустановяване на плановите консултации на здрави бременни и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации, както и свижданията в болниците. Преустановяват се и оперативните интервенции, с изключение на спешните и неотложните. В детските заведения да се провежда качествен ежедневен филтър, текуща дезинфекция и редовно проветряване на помещенията. Персоналът, обслужващ децата, да носи задължително марлени маски. Всички здравни работници задължително трябва да носят марлени маски. На 23 януари ще се проведе ново заседание на Регионалния пандемичен комитет, за да се прецени обстановката и необходимостта от удължаване на срока на епидемията
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
845 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.19 | 09:49

1
При костовизма училището е място за секс-запознанства и трафик на дрога, образование е плещене на глупости за комунизма.

Добави коментар

Водещи новини