500 000 кокошки са измъчвани

  • 30 януари 2012 15:06

  • 1473
  • 1
500 000 кокошки са измъчвани
©

Около 500 000 кокошки носачки от 2 800 000 общо се отглеждат в клетки, които не отговарят на изискванията на Европейската комисия за кокошките, стана ясно на пресконференция с участието на министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Министърът е получил уверение от селскостопанските производители да изпълнят изискванията на Брюксел до края на май. Той е възложил на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) да се приведем в ред при производството на яйца не до края на юли, а до края на май. В голяма търговска верига е засечена неотговаряща продукция, като тези яйца не вредни за здравето на хората, допълни той. На срещата присъстваха зам.-министър Цветан Димитров, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов, директорът на Дирекция „Контрол на храните” към БАБХ д-р Любомир Кулински и представители на Браншовия съюз на производителите на яйца към Асоциацията на земеделските производители.

14 страни в Европейския съюз, сред които и България, не са успели да постигнат изискванията и ЕК уведоми официално, че стартира наказателна процедура. В тези държави продължават да се отглеждат кокошки носачки при условия, неотговарящи на регламента за хуманно отношение. Съгласно този регламент от 1 януари 2012 г. се забранява отглеждането на кокошки носачки при условия, които не отговарят на регламента.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ghvjgfjg

2012.01.30 | 19:51

1
te decata gi gledat po lo6o ot koko6ki ama nikoi ne se oplakva mama vi zoofili mrysni

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини