Кметът на Шумен санкционира снегопочистващи фирми заради ненавременно почистване (снимки)

  • 15 януари 2018 14:46

  • 1596
  • 1
Кметът на Шумен санкционира снегопочистващи фирми заради ненавременно почистване (снимки)
© Община Шумен

Фирмите, които отговарят за снегопочистването на Шумен, ще бъдат санкционирани заради ненавременното почистване на уличната мрежа. Това е заявил на среща с техни представители кметът на града Любомир Христов, съобщават от общинския пресцентър.

Той е изразил възмущението си, че в 6.00 часа сутринта не е видял нито една машина по улиците на града. По думите на Асен Тодоров от фирмата, която има задължението да чисти малките улици в града, шест от десетте машини с които разполагали били повредени.

Валентин Велев от фирмата, която почиства северната част на града е признал, че са подценили ситуацията и не са преценили, че въпреки малката снежна покривка ще се получи заледяване. Представителят на третата фирма е информирал, че улиците в техния район - южно от булевард "Симеон Велики", били вече обработени веднъж. "За съжаление гражданите, които тази сутрин тръгнаха с колите си за работа, се сблъскаха с огромни проблеми. Започваме с два сантиметра сняг и не можем да се справим", е отбелязал на срещата Христов.

Той е обърнал внимание и на общинските предприятия "Чистота" и "Строителство и благоустройство", които също имат отговорности по почистването на улиците в града, че не са си свършили добре работата. Любомир Христов е предупредил представителите на фирмите, че ако ситуацията се повтори, санкциите ще са в доста по-големи размери.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дса

2018.01.15 | 16:00

1
ашколсум булгаристан,чок гюзел

Добави коментар

Водещи новини