Министерство на земеделието публикува индикативен график за директните плащания за Кампания 2017

  • 10 януари 2018 14:50

  • 2354
  • 0
Министерство на земеделието публикува индикативен график за директните плащания за Кампания 2017
©

Министерство на земеделието, храните и горите публикува на официалната си интернет страница актуализиран индикативен график за предстоящите плащания по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2017, които ще бъдат извършени през календарната 2018 година, съобщиха от ведомството.

До момента за Кампания 2017 в периода октомври - декември 2017 г. над 785 млн. лв. са били изплатени на земеделските стопани по схемите за преходна национална помощ, схемите за обвързана подкрепа в сферата на животновъдството и схемата за единно плащане на площ.

От министерството напомнят, че графикът за директните плащания е указателен и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за предстоящите плащания на субсидии.

В съобщението се припомня още, че от началото на март е започнал и приемът на заявления за подпомагане за Кампания 2018. В ДФ "Земеделие" е създадена необходимата организация на работа за да получат земеделските стопани субсидиите си в срокове, максимално близки до заложените в индикативния график, уверяват от институцията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини