Остава бедственото положение в община Баните, Акасаково и Вълчи дол

  • 28 януари 2012 19:31

  • 2439
  • 0
Остава бедственото положение в община Баните, Акасаково и Вълчи дол
©

Бедственото положение в община Баните, което бе обявено заради обилните снеговалежи в четвъртък вечерта, все още не е отменено, съобщи директорът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян комисар Красимир Шотаров.

Единствената връзка с населените места в общината се поддържа чрез агрегат на пожарната, който захранва радиостанции и чрез тях се приемат сигнали към полиция, пожарна и бърза помощ, поясни комисарят.

Повечето села в община Баните все още са без електрозахранване, а до по-отдалечените села все още няма осигурен достъп. Няма и връзка с мобилните и стационарни телефони. Екипите на електроразпределителното дружество все още работят по отстраняването на авариите, но има много паднали стълбове в труднодостъпни райони, посочи комисар Шотаров.

От днес трима души от пожарната с АТВ също са се включили при огледа на електропреносната мрежа и откриването на аварии в непроходимите терени на общината. За нуждите на населението има осигурена и допълнителна линейка, но през последните дни е нямало тежки случаи и бедстващи хора, каза още комисар Шотаров. 

Остава бедствено положението и в общините Аксаково и Вълчи дол, съобщиха от Кризисния щаб във Варна. Отменено е бедственото положение в Суворово, Ветрино и Долни Чифлик. Затворен остава Панорамният път Баир Баши – Кичево. Пътят Варна – Добрич е отворен. Отворен е път Девня – Дъбравино. Пътят Варна – Бургас е отворен, остава ограничението за движение с вериги. Непроходими участъци са Провадия – Кривня - Равна – Неново.

Пътят Суворово – Калиманци е отворен. Поради отмяна на бедственото положение в община Ветрино, пътищата се почистват. Към момента няма информация за отваряне на пътя Суворово – Вълчи дол. Път Суворово – Девня е отворен. Няма информация да е отворен пътят Суворово – Ветрино. Няма информация да е отворен пътят в община Аксаково, селата Изворско, Водица, Засмяно, Зорница, Любен Каравелово. Няма информация за отваряне на пътя Крумово - Радево - Ботево. Няма потвърждение за отваряне на пътя Аксаково – Неново, както и отклоненията за Климентово и Ген. Кантарджиево.

Пътят Слънчево – Кичево – Орешак, е отворен от долната страна, от Варна. В община Аврен са отворени пътищата към Тръстиково, Синдел, Дъбравино. Пътят Аврен – Варна, през Харамията е отворен. Няма информация да е отворен пътят Бяла – село Попович. Работи се по почистване на пътя Вълчи дол - Суворово. Навсякъде има ток и вода. Няма информация път Долни чифлик – Голица и Долни Чифлик – Булаир да са отворени. В Дългопол няма затворени пътища. Магистрала „Хемус” е отворена и в двете посоки.

Остава забраната за движение на автомобили над 10 тона по Автомагистрала „Черно море”. Със същата забрана е път Кранево – Варна –Бургас.

Последвайте канала на

2439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини