Третокласници събраха на благотворителен базар средства за свои връстници

  • 26 декември 2017 13:23

  • 951
  • 0
Третокласници събраха на благотворителен базар средства за свои връстници
© Pixabay

Третокласници от СОУ с изучаване на чужди езици "Св. Климент Охридски" в Благоевград дадоха пример за милосърдие и взаимопомощ, съобщиха от Православния информационен център на Неврокопската света митрополия в града.

Учениците са организирали благотворителен базар и със събраните средства са купили плодове за акцията "Приятели, наши връстници гладуват", организирана за поредна година от Общинския съвет по наркотичните вещества и Православния център на митрополията.

Децата са се включили в благотворителния базар, на който са предложили ръчно изработени коледни украси, както и сладки. Голяма част от тях те са приготвили вкъщи със своите родители. Благородната кауза са подкрепили учители и ученици от цялото училище.

Акцията "Приятели, наши връстници гладуват" помага на деца и семейства в нужда от Благоевград и първите пакети вече са стигнали до нуждаещите се. За първи път сега към дълготрайните хранителни продукти децата са добавили и плодове. Родителите им са опаковали пакетите, с което също са дали пример за милосърдие и грижа да другите.

Със събраните средства са купени и 40 килограма свинско и пилешко месо, предоставено на доброволческата кухня за бедни към черквата "Св. Николай" в кв. "Грамада", където веднъж седмично се хранят 140 души.

Тази проява на любов към нуждаещите се е трогнала и екипа на Православния център, тъй като учениците са се отказали и от коледното си парти, и вместо те самите да получат подаръци, ще зарадват деца и семейства в нужда. Така децата са изпълнили на практика наученото в часовете по религия и християнство, които посещават като свободно избираем предмет, отбелязват от центъра.

Последвайте канала на

БТА
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини