Хиляди тръгнаха на път в първия празничен ден преди Коледа (обновена)

  • 23 декември 2017 18:58

  • 5108
  • 4
Хиляди тръгнаха на път в първия празничен ден преди Коледа (обновена)
© Булфото (архив)

Хиляди тръгнаха на път в първия празничен ден в навечерието на Коледа. Трафикът обаче беше спокоен, нямаше сериозни пътни инциденти.

Много българи се отправиха към зимните курорти, не се получиха задръствания по граничните пунктове. Други тръгнаха на път, за да посрещнат Коледа с близките си.

През целия ден трафикът по Е-79 за Гърция и по пътя за Банско беше интензивен. На граничен пункт Кулата задръствания нямаше.

Драстично намаля трафикът по изходните артерии на столицата. Това каза началникът на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев във връзка с трафика в първия почивен ден от поредицата за коледните празници, пише "Фокус".

„Движението вече е спокойно. Всички светофари са на автоматичен режим. От изходните артерии освободихме постовете, тъй като вече няма нужда от регулиране. Оставили сме само два поста на двата големи мола на булевардите „Ситняково“ и „Черни връх“. Там цял ден имаше голямо струпване на автомобили. Ако се наложи, ще регулират движението и ще останат до по-късно днес. През деня до момента нямаме тежки пътнотранспортни произшествия, само 50 леки“, коментира комисар Тенев.

По думите му общо за двата дни над 100 000 автомобила са напуснали столицата. „Основно хората пътуват по планините. Явно са решили там да карат Коледа и Нова година. Днес най-натоварено беше при разклона за Панчарево в посока Боровец“, каза още комисар Тенчо Тенев.

Последвайте канала на

Novini.bg
5108 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.24 | 11:28

4
Заглавието е грешно а би трябвало да е така Хиляди селяни се изнесоха от гетото София със своите таратайки струващи по 500 лева!

2017.12.24 | 08:07

3
Движението е спокойно защото седесарите се изнесоха в чужбина за Коледа, когато тая смрад е в София не се живее.
Селджуков

2017.12.24 | 01:08

2
Ей туй селянина си е ибал фара..ся ше има 2 недели свинско и винско ...а гражданите ша ми лапат уя хахахах
Браво На Теньо

2017.12.24 | 00:25

1
След Бойко е перфектният разбирач от трафик

Добави коментар

Водещи новини