"Родиха" нова идея - депутатите да паркират безплатно навсякъде

  • 27 януари 2012 21:18

  • 1044
  • 6
"Родиха" нова идея - депутатите да паркират безплатно навсякъде
©

Нова привилегия за депутатите обсъжда ръководството на Народното събрание.

Преди няколко дни на председателски съвет в парламента се родила нова идея - депутатите да паркират безплатно и в София, и в провинцията.

Това щяло да ги улесни да изпълняват служебните си задължения и когато заседават, и когато се срещат с електората. Източници от парламента сочат за автор на идеята депутата от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно.

Той обаче отрича идеята да е негова. Твърди, че проектът е подготвен от администрацията на парламента. Депутатът от ДПС смята, че привилегията за депутатите е напълно оправдана.

Въпреки че обичайно между парламентарните групи има разнобой, този път всички са на едно мнение. Според Екатерина Михайлова от ДСБ сред инициаторите има представители на всички парламентарни групи.

Идеята за безплатното паркиране се родила, след като ведомственият паркинг на парламента беше обявен за незаконен.

„Народното събрание абсолютно своеволно, абсолютно незаконно - точно толкова законно, колкото е всеки един катун цигански, си беше заградило тази територия. Абсолютно своеволно са си го заградили и са си паркирали цели 20 години - за сметка на хората и на общината”, заяви пред bTV Ангел Джамбазки от ВМРО.

Депутатите смятат да гласуват въвеждането на стикер, който да им позволява да паркират навсякъде из страната. Те имали и още една идея. На автомобилите им да бъдат поставени сини лампи. Тя обаче не срещнала толкова масова подкрепа в Народното събрание.

Разследване на предаването „Хрътките” по bTV Action установи още - въпреки че загражденията на стария паркинг са премахнати, той продължава да функционира като място със служебен абонамент.

До един месец общината трябва да реши дали да го закрие или да го узакони. Възможно е той да остане и „служебен абонамент”, но тогава общинарите ще искат от парламента значително повече пари от превежданите към момента 220 000 лева годишно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1044 6

Коментари 6

Добави коментар

2012.01.30 | 15:31

6
Като доказано безотговорни, предлагам да ги освободим и от "Гражданска отговорност"

2012.01.30 | 15:31

5
Ало, ГЕРБерчетата, помиярчета проскубани, къде отиде "НОВИЯТ МОРАЛ", с който дойдохте на власт? Завряхте го в някой кучи гъз?
USER

2012.01.30 | 15:31

4
и безплатно гориво даже,Боко има връзки в Лукоил да ореди работите,и по стек цигари на седмица и Булгартабак е негов,даже и закуска,обяд и вечеря да измислят нещо,как ще седят гладни...милите те...

2012.01.30 | 15:31

3
А да ми се паркират безплатно на неуморния !? И Цветелинка да им покаже как се прави ?!
alexandarche

2012.01.30 | 15:31

2
чудесна идея на др. Четин Читак!!! Може и да се доразвие: всички електорални единици, сиреч граждани и селяни, също също да паркират безплатно, когато отиват да се срещат със своите кумири. Справедливо, нали?
избирател

2012.01.30 | 15:30

1
Предлагам да гласуват да ги ебем където и как ни падне в пределите на родината при това безплатно а?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини