Започва засилен контрол върху горенето на отпадъчни материали в София

  • 20 декември 2017 19:24

  • 2097
  • 1
Започва засилен контрол върху горенето на отпадъчни материали в София
© Булфото (архив)

Съвместни екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите в София, Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи започват засилен контрол върху горенето на отпадъчни материали, които замърсяват въздуха в София, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

За това са се договорили днес на среща министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, кметът на Столичната община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и главният секретар на МВР Младен Маринов. В междуинституционалния екип ще бъдат включени и представители на столичната пожарна, които заедно със Столичния инспекторат имат правомощия да проверяват горенето на открити площи. Министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе е информирал кмета, че в момента се изработват стандарти за твърдите горива за битово отопление /въглища и дърва/. Целта е от следващия отоплителен сезон горивата, които достигат до крайния потребител, да са с по-ниско съдържание на сяра и пепел.

Съвместните проверки със Столичната община ще обхванат сервизите за ремонт на автомобили, за използване на отработени масла за отопление, както и предаването на излезлите от употреба гуми на оторизирани за оползотворяването им фирми. Столичният инспекторат продължава кампанията за събиране на излезли от употреба гуми. До момента са събрани над 2500 гуми и акцията продължава. Столичната община засили и честотата на събиране на едрогабаритни отпадъци от домакинствата. Целта и на двете мерки е да се предотврати нерегламентираното им изгаряне.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2097 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ричарт

2018.01.05 | 14:31

1
Евроазиатците в България са имунизирани против проверки. Тях не ги проверяват за билет контрольорите, та за палене на гуми и всевъзможни боклуци някои ще ги проверява. Забраната за каруците също няма да се спазва.

Добави коментар

Водещи новини