Мая Манолова: Увеличението на цената на водата трябва да бъде проверено през съдебна проверка

  • 19 декември 2017 07:50

  • 2013
  • 0
Мая Манолова: Увеличението на цената на водата трябва да бъде проверено през съдебна проверка
©

Решението за повишаване цената на водата е незаконно и трябва да бъде дадено на съд. КЕВР си прави каквото си иска, за да осигури максимално висока цена. Това каза омбудсмана на Република България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в ефира на БТВ.

По думите й въпреки всичко те се били съобразили с някои нейни аргументи и ще намалят цената на някои места.

Голям проблем е социалната поносимост на това решение. КЕВР има ангажимент колко коректно са изготвени бизнес-плановете на ВиК дружествата. Инвестициите са вързани с амортизационните разходи. Това увеличение трябва да бъде проверено през съдебна проверка“, категорична е Манолова. „Жалко, че гражданите не могат да атакуват тези решения на съда“.

Омбудсманът попита защо КЕВР е взел данните от по-високото изследване на НСИ за средно-месечните доходи на домакинство? Във Видин, Монтана и Кърджали е абсолютно необосновано поскъпването на водата“, подчерта тя. „Очаквам шефовете на ВиК дружествата да коригират цената на водата на база социалната поносимост. Хората да не усещат толкова ясно тази несправедливост. Дружествата нямат големи загуби, за да искат такова увеличение“.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на коментира и решението за мораториум върху новите молекули. „Добре е, че разумът надделя и това жестоко решение беше променено. Ако законът бъде върнат и ще трябва се върнат старите правила. В това няма нищо лошо. Парламентът трябва да поправи това, с което сгреши - нечовешкото отношение към пациентите. Тази комисия няма никакво основание да дава разрешение за харчене на 25 милиона лева. Тези пари ги няма в Министерството на здравеопазването. Няма основание при което да се плаща на аптеките, а да има процедура по закона за обществените поръчки“, подчерта тя.

„Не съм изненадана от решението на хората да не се проучва за природен газ в Добруджа. Сега са на ход институциите. България трябва да следва европейските тенденции и да не съсипваме най-ценното, което имаме - природата“, заяви още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини