Социолог: Доходите се повишават, но недостатъчно за българина

  • 18 декември 2017 09:17

  • 2424
  • 1
Социолог: Доходите се повишават, но недостатъчно за българина
© Нова телевизия

Доходите се повишават лека-полека, но не е достатъчно за българина.

Това коментира в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Стефан Георгиев.

„Връщаме се към една картина, която наблюдавахме преди 10 години. Доходите лека-полека нарастват, но имаме поредица от случаи на корупция. Хората се сблъскват с трудности на ежедневно ниво, има засилена тенденция за имиграция, съвсем естествено нараства и политическото напрежение”, допълни той.

Според него има повишаване на дела на хората, чиито доходи леко се покачват, но и на тези, които трудно обслужват своите кредити и дългове.

Расте и желанието на хората за нови избори, смята социологът.

„Това е съвсем естествено. Имахме избори, а след избори политическото напрежение спада. Минаха 8-9 месеца от поредните предсрочни избори и картината е следната – поредица от скандали, поредица от политически напрежения, поредица от много горещи дискусии в Народното събрание. Това, че доходите растат, не е достатъчно за българите, за да се успокоят”, обясни той.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.18 | 21:26

1
като говорите за доходите ,кажете нещо и за цените на храните, на електроенергията,на водата,на отоплението,и какво може да си купи човек с тези доходи.натиска ни жестока инфлация,но никой не говори за това.

Добави коментар

Водещи новини