София, Стара Загора и Бургас са градовете с най-прозрачно управление (видео)

  • 08 декември 2017 12:33

  • 1733
  • 1
София, Стара Загора и Бургас са градовете с най-прозрачно управление (видео)
© Novini.bg

Бургас, София и Стара Загора са градовете с най-прозрачно управление, стана ясно от пресконференция на "Прозрачност без граници", предаде репортер на novini.bg.

По повод Международния ден за борба срещу корупцията (9 декември) изпълнителният директор на организация Калин Славов днес в София представи официално Индекса на местната система за почтеност - 2017. Той заяви, че негови колеги са посетили 13 областни града и са били проведени три регионални срещи с участници от цялата страна.

Славов отбеляза, че областни центрове, които са били на дъното на класацията през 2016 г., сега са отбелязали напредък и поясни Индекс 2017 г. изследва девет ключови институции (включително местна власт и администрация, бизнес и медии).

"Оценките, които се поставят варират от 1 (минимална) до 5 (максимална). Най-високият бал за тази година е 3,47 е максималната стойност на Индекс 2017. Само две общини са в червената зона, където са фиксирани сериозни дефицити на прозрачност. Това са Монтана и Хасково", посочи още Славов.

Бургас и София, Стара Загора са начело на класацията. Там традиционно се работи за повече прозрачност и откритост към гражданите. Пловдив, Габрово и Шумен са трите общини, които отбелязват напредък спрямо 2016 г., посочиха още от организацията.


 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.15 | 16:11

1
София е с мутренско СДС-управление, само това му е прозрачното.

Добави коментар

Водещи новини