Близо 5 000 часа са дарили доброволци от Кърджали за деца и възрастни в нужда

  • 05 декември 2017 14:47

  • 1002
  • 0
Близо 5 000 часа са дарили доброволци от Кърджали за деца и възрастни в нужда
© Getty Images/Guliver

Към 1 декември 2017 година 409-те доброволци на БЧК в Кърджали са дарили 4801 работни часове от своето време на деца и възрастни хора, които се нуждаят от подкрепа.

Това са равнява на 600 работни дни и представлява над двегодишен трудов стаж на отделния човек. Това съобщи на пресконференция директорът на Секретариата на Областния съвет на хуманитарната организация Жана Чакърова по повод 5 декември - Световния ден на доброволеца.

По думите й емблематични за системата на БЧК в цялата страна са доброволците от Екип 254, съставен от възрастни хора, и младите доброволци на БМЧК в област Кърджали, които на практика "доказват, че доброволчеството е кауза, за която е необходимо да притежаваш чисто сърце, състрадание и с много любов да изпълняваш мисията на която си се посветил".

Сред дейностите през 2017 година, извършени от доброволците, които Чакърова посочи, са арт-ателиетата, където се изработват произведения на изкуството за благотворителни изложби, театрални постановки с благотворителна цел на Клуб "Да имаш добро сърце не тежи" в Джебел, участието в кампании по раздаване на хранителни продукти от Европейския съюз, обучения и развиване на уменията за справяне при кризисни ситуации и др.

Последвайте канала на

БТА
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини