Аварийни екипи са реагирали на 6 сигнала за завиряване в район „Витоша” тази нощ

  • 03 декември 2017 07:26

  • 3698
  • 3
Аварийни екипи са реагирали на 6 сигнала за завиряване в район „Витоша” тази нощ
© Булфото

Обстановката след валежите е под непрекъснат контрол, най-тежко остава положението в кюстендилското село Гърляно, съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка със ситуацията в страната към 12.00 часа.

Няма застрашени хора, обстановката след валежите е под непрекъснат контрол, пожарни екипи работят за отводняване Кюстендил. В областта на терен работят екипите на ПБЗН до момента са реагирали на 7 сигнала за наводнени мазета и пътна инфраструктура.

Най-тежко остава положението в с. Гърляно, където от 8 часа е обявено частично бедствено положение. Река Бистрица при с. Гърляно е с повишено водно ниво. В с. Ваксево, община Невестино река Елешница е заляла шест двора на къщи. Опасност има за приземния етаж на една къща. Привлечена е тежка техника от с. Невестино която пътува към с. Ваксево за ограничаване прилива на реката към къщите.

Екипи на пожарната са евакуирали двама души от къща в град Дупница – причината е срутила се подпорна стена на р. Отовица. Перник. В Перник и Радомир са постъпили множество сигнали за наводнения по пътната инфраструктура и в мазета. На терен работят 7 екипа на ПБЗН - 2 в Радомир и 5 - в Перник. Няма застрашени хора. На територията на област Перник са отработени над 30 сигнала и е извършено отводняване на училищни мазета и избени помещения на частни домове.

В село Негованци са наводнени 6 къщи в ниската част на населеното място. От тях е евакуирано семейство, което е настанено при роднини. Причината за наводнението е големия водосбор от Колош планина над селото. София-град.

В СДПБЗН към момента са получени над 150 сигнала за наводнена пътна инфраструктура, мазета и избени помещения. На терен работят 12 екипа. Няма застрашени хора. В областите с продължаващи валежи продължава наблюдението на водоемите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3698 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бг

2017.12.03 | 11:41

3
Ще варят.:завиряват: ракия сигурно...неграмотни драскачи.

2017.12.03 | 11:40

2
Целокупният български народ сме завирени и зарибени от седесарската мафия.
Веселин Василев

2017.12.03 | 08:27

1
"Завиряване"- според Гугъл има такава дума в правописния речник , но все още няма обяснения за нея.

Добави коментар

Водещи новини