Ръководни служители на МВР поеха местните щабове, където се очаква усложнена метеорологична обстанов

  • 01 декември 2017 13:27

  • 2474
  • 0
Ръководни служители на МВР поеха местните щабове, където се очаква усложнена метеорологична обстанов
© Булфото (архив)

Ръководни служители на МВР поеха местните щабове по региони, където се очаква усложнена метеорологична обстановка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място, за да ръководят и координират действията с областните управители и организираните по места щабове, където се очаква усложнение на обстановката, заминаха ръководни служители на МВР. Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пое ръководството за Смолян, Пловдив и Пазарджик, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов -на Перник, Благоевград и Кюстендил; заместник-директорът на ГДПБЗН Сотеров замина за Кърджали и Хасково. В София и София област ръководството на щаба е поето от главния секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, директорът на столичната пожарна ст. комисар Веселин Гетов и от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Министерството на отбраната имат готовност с 94 мобилни групи за оказване на съдействие в случай на необходимост. Министър Радев призова хората да подават сигнали на тел. 112, на които ще бъде реагирано веднага.

Ситуацията към 12.00 часа по информация на ГДПБЗН:

София:

Проверени са опасните места по поречието на река Искър в района на гр.Нови Искър и с.Кокаляне. Не е отчетено повишение на нивото на реката. Заедно с местната власт са организирани постове за наблюдение в критичните райони.

За София до този момент е получен 1 сигнал за наводнение на ул. „Николай Хрелков“

София-област:

По данни на дежурния екип не се наблюдава повишаване на нивата в обемите на критичните водни обекти. Създадена е организация и непрекъснато се наблюдават три язовира на територията на общините Ботевград, Божурище и Костенец, нивото на р. Бистрица, както и Пролеша – напоителни системи.

Смолян:

Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Осигурено е живо наблюдението на 12 язовира и микроязовира в района, обхващащи общините Златоград, Доспат, Девин, Батак, Смолян и Баните

Пловдив:

Към момента метеорологичната обстановка е спокойна, щабът има готовност за действия при възникнала промяна.

Пазарджик:

От щаба, който работи на място в Пазарджик, е създадена необходимата организация за наблюдение и подаване на информация, свързана със състоянието на микроязовири, реки, свлачища, срутвания, ел. преносна мрежа на територията на областите Пазарджик, Пловдив и Смолян

Перник:

На територията на областта са сформирани осем екипа с по двама служители за наблюдаване на речните корита в критичните точки. В момента по данни на екипите няма опасност за излизане на реките от коритата. Силите са реагирали на два сигнала – за остраняване на паднало дърво в следствие на силния вятър на ул.Струма и отводняване на котелно помещение в 8-мо основно училище.

Кърджали:

В област Кърджали към момента скоростта на вятъра е 50-60км/ч, а най-обилни са валежите на територията на община Кирково. Организирано е периодично наблюдение на язовири, речни корита и критични участъци, съвместно с кметовете на населени места.

Благоевград:

Осъщестява се живо наблюдение по поречието на реките Места, Струма, Пиринска Бистрица, Струмешница, както и на три язовира на територията на областта. Към този момент валежите в района са нормални

Кюстендил:

Сформирани са екипи и се осигурява живо наблюдение на 4 язовира на територията на община Бобов дол и на 6 язовира на територията на Кюстендилска община. Осигурено е и постоянно наблюдение за нивата на реките Струма, Бистираци, Джерман и Рилска-Рил . След подаден сигнал от кмета на с. Соволяно за черен цвят на р. Бистрица, е организирано вземане на проби за изследване на водата.

Филип Епитропов
2474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини