Българско и румънско училище осъществяват съвместен проект

  • 27 ноември 2017 11:21

  • 837
  • 0
Българско и румънско училище осъществяват съвместен проект
© Pixabay

"Моят европейски ъгъл до Дунава" се нарича проектът, по който ПМГ "Св. Климент Охридски" в Силистра вече се осъществява съвместни дейности с румънското училище "Григорий Моисил" в гр. Тулча/ Румъния/, съобщиха от силистренската гимназия.

Целите на проекта са свързани със създаване на партньорски взаимоотношения между различните общности от крайдунавските градове, запознаване с училищния живот, дейности и ритуали в двете партньорски училища, опознаване на забележителностите на крайдунавските градове.

Между 7-10 юни екип от силистренски учители и ученици посети румънското училище "Григорий Моисил" в гр. Тулча, с което започна и работата по по проекта. От 26 до 28 ноември румънски екип от седем ученици и трима учители връща визитата на ПМГ "Св. Климент Охридски" в Силистра.

Гостуването им съвпада с патронния празник на гимназията в българския град. Гостите участват в проявите за празника и в официалния концерт. Те проявяват интерес към забележителностите на града и района - Художествената галерия, Археологическия музей , НАО "Галилео Галилей", резервата "Сребърна".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини