Силен снеговалеж в половин България! АПИ съветва: Карайте внимателно! (обновена+видео)

  • 27 ноември 2017 10:30

  • 19005
  • 1
Силен снеговалеж в половин България! АПИ съветва: Карайте внимателно! (обновена+видео)
© Булфото (архив)

Силен снеговалеж и проблеми с трафика в половин България!

Около 230 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж,  за да се осигури безопасността на пътуването, информира АПИ.

Временно за снегопочистване е спряно движението на камионите над 12 т през Троянския проход. Без ограничение за всички превозни средства е преминававането през "Прохода на Републиката", Ришки, Котленски, Айтоски, Обзорски, Печинско, Превала, Предела и прохода Рожен. През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите Петрохан и "Шипка", над 10 т през "Вратник" и Твърдишки, а над 3,5 т през Дюлинския и "Пампорово".

Тази сутрин няколко автомобила закъсаха в прохода "Петрохан".

Вали във Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч.

24 машини обработват в момента настилката на автомагистрала „Тракия” между София и тунел „Траянови врата”.  Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й.

В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.

Във връзка с валежите от сняг към момента се изпълняват обработки със смеси срещу заледяване в части от районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Банкя и Кремиковци. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Обработват се и общински пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и др. Трябва да започне и обработка на моста при бул. „Андрей Ляпчев“.
На терен  са 147 снегорини, а почистване извършват близо 60 машини.
Фирмите ангажирани с дейностите разпръскват смеси срещу заледяване приоритетно по трасетата на масовия градски транспорт и основни улици в районите.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Виновник за студеното време е циклонът „Татяна”, който преминава през страната ни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
19005 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.28 | 10:38

1
Седесарските тикви и със снегорините ще измислят печелившата далавера като с магистралите, санирането и границата.

Добави коментар

Водещи новини