Ето как може да се реши проблемът с преекспорта на животоспасяващи лекарства (видео)

  • 16 ноември 2017 11:22

  • 948
  • 0
Ето как може да се реши проблемът с преекспорта на животоспасяващи лекарства (видео)
© novini.bg

Емил Димитров, депутатът от „Обединените патриоти“ и председател на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, даде брифинг в кулоарите на парламента във връзка с проблемите с реекспорта на лекарствата, предаде репортер на novini.bg.

Заедно с него бяха и Константин Проданов, лидер на АБВ и  Георги Кючуков, които имат отговор на въпроса как да се реши топзи важен за държавата и хората проблем.

Реекспортът се осъществява по 4 схеми, като само една от тях е легална, обясни Кючуков. Проданов  пък информира, че заради този реекспорт на медикаменти хазната губи около 450 млрд. лв. По думите му, основният проблем обаче е животът на хората, който зависи именно от много такива лекарства, които се изнасят от страната.

Проданов е категоричен, че за да се реши проблемът, трябва да се създаде Специализирана информационна система, която следи количеството лекарства, да се дадат повече правомощия на Агенцията по лекарствата и да се инициират разговори с големите производители на лекарства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини