България ще има зоополиция

  • 25 януари 2012 09:17

  • 1642
  • 11
България ще има зоополиция
©

България ще има зоополиция. Служителите й ще арестуват хора, които малтретират животни, и ще спасяват домашни любимци от лоши стопани. Това обеща земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на на протестиращи защитници на правата на четириногите, предаде АСН.

Аграрният шеф обясни, че ще сформира спецзвено, което ще изпълнява същите функции, каквито имат подобни структури в държави от Европа и в САЩ.

Представители на организации, които работят за хуманно отношение към животните, се събраха пред земеделското министерство, за да протестират срещу неспазването на Закона за защита на животните. Те настояха за изграждане на модерни приюти за безстопанствени кучета и котки и закриване на старите, в които не се полагат грижи. Според тях сега животните се малтретират и се ползват за източване на пари.

Протестиращите носеха плакати със снимки на брутално убити и малтретирани кучета и котки, които шокираха България в последните месеци. Въпреки строгите мерки, които се предвиждат за жестокост към животни, включително и затвор, наказани у нас досега няма, заявиха протестиращите.

Земеделският министър обеща по-строги мерки. Той се ангажира да инициира среща с всички нови кметове, за да обсъдят проблема с бездомните кучета. Необходимо е да се направи примерна Наредба на всички общини за изпълнение на програмите за овладяване популацията на безстопанствените четириноги, с което ще се допринесе за уеднаквен и масиран ефект, заяви Найденов.

Борислава Борисова
1642 11

Свързани новини

Свързани галерии

Коментари 11

Добави коментар
Зоо :))

2013.01.06 | 22:14

11
Зоополиция ЩЕ ИМА! И трябва да има :)

2013.01.05 | 01:18

10
Майната им на хората, нека мрат, важното миличките кученца да са нахранени, напоени и да спинкат на топло. АЙ СИКТИР! Писна ми от извратеняците, наречени "природозащитници"!
Az

2012.01.26 | 12:01

1
Ай ма*ната ти! Боклук скапан. Ще се грижа за когото аз реша!
iskrena

2013.01.05 | 01:18

9
знаете ли,аз с удоволствие бих работила там!
qna

2013.01.05 | 01:18

8
най-сетне малко хуманност,дано спазят обещанията си!
Бля бля

2013.01.05 | 01:17

7
Айде престанете с тези простотии, а що не направите нови домове за децата, а сте тръгнали да строите струващи милиони домове за животни. Никога няма да подкрепя това беззумие! Не съм противник на животните но съм против бездомните псета, които хапят обикновените хора и никой нищо не прави за това. За толкова години не можаха тези организации нищо да свършат и искат сега още повече да се нагушкат с парички. Айде вън!
Az

2012.01.26 | 12:04

2
Ма направи домове за когото искаш, бе! Кой те спира!? Мрънкало! От къде на къде ще ми казваш аз какво да правя!?
teodor

2013.01.05 | 01:17

6
нямам нищо против животните,но нека оправим другите неща в страната и тогава да създаваме нови
HATE

2013.01.05 | 01:17

5
"за изграждане на модерни приюти за безстопанствени кучета и котки и закриване на старите" Маи нещо сте се побъркали. Пари от джоба на данакоплатеца, за какво? Вчера бях нападнат от голям уличен полияр, добре че съм мъж и съм висок и знам какво трябва да се направи в такава ситуация...неми се мисли ако беше някое дете, жена или стар човек. И още ли искате да строите НАНОВО??? Към представители на организации, които работят за хуманно отношение към животните - трябва да се намали пополацията чрез изтребване, пък тогава ги затваряите останалите живи в СТАРИТЕ помещения. Има хора, живеещи на улицата, а вие искате да строите дом на кучета които нападат съвесния данакоплатец. КАЖЕТЕ ЧЕ НЕСЪМ ПРАВ, А?
оо да..

2013.01.05 | 01:17

4
Най - накрая някаква добра новина,но мисля че трябва да се пази стриктен контрол и в зоопарковете,защото отношението към затворите животни е ужасно давам за пример Зоопарка в Ст.Загора : Може ли да се плюе лъвът от малко дете и майка му от страни да гледа и да се смее може ли да се гаврят със животинките по такъв начин какво удовлетворение би носило това на някой просто е ужасно това...
Cv3

2013.01.05 | 01:17

3
Къде пък видяхте скитащи хора по улиците, виждам само пумияри просто ги натъпчете при кучетата и чиста работа, дали ходи на два или четири крака песа си е пес - слагаш му каишка и му показваш къде да пикае.

Добави коментар

Водещи новини