Тестват нова информационна система за пътници по трамвайна линия 20 (снимки)

Нова генерация система за информация на пътниците, производство на водеща чешка фирма се експериментира от вчера по трамвайна линия 20. Специално реновираният за целта трамвай с номер 4101 на депо "Искър" направи първия си курс с пътници, тръгвайки в 7:38 ч от първата си спирка при депото.

Системата за информация включва три електронни LED табели отвън и вътрешен интерактивен LCD дисплей, който дава подробна информация за маршрута, връзките с други видове транспорт или маршрутни промени, дублирана на английски език. На челната външна табела, информацията също се показва както на български, така и на английски език.

Идеята за демонстрацията е на екип от двама специалисти, работещи в системата на градския транспорт в София. Началото се дава от посещение във Виена и преминаване на начално обучение по подръжка и обслужване на IBIS системи, а няколко месеца по-късно зад гърба на екипа са множество постижения в София - подобряване визията на електронните табла по превозните средства, нови пиктограми на някои от тях, нови гонгове за гласовото оповестяване и други.

"Тези наши резултати дадоха основание да направим идеята за демонстрация на нещо ново факт", казват Марио и Николай, създатели и реализатори на смелия проект. Те получават подкрепата както на чешката компания, така и на ръководството на "Столичен електротранспорт" ЕАД, което се съгласява да предостави трамвай от линия 20 за модернизацията.

Работата продължава малко повече от месец, като всичко от монтажа и окабеляването до базата данни е направено лично от Марио и Николай, които вече гледат към нов още по-мащабен проект, който скоро да подарят на София.

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Имат ли култура българските шофьори?

Имат ли култура българските шофьори?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?