Борисов на инспекция в столичното метро

  • 24 януари 2012 16:36

  • 1015
  • 1
Борисов на инспекция в столичното метро
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще инспектира изпълнението на строителната програма за реализация на „Проекта за разширение на метрото в София”, включен в ОП ”Транспорт”.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. На инспекцията ще присъстват министрите Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, представители на дирекцията по регионална политика на Европейската комисия и на Джасперс.

В ОП ”Транспорт” с местно съфинансиране са включени три участъка от метрото, обособени в два етапа на Проекта за разширение на метрото в София. Етап І включва централното трасе от втория метродиаметър: „Надлез Надежда- Централна ж.п.гара-„Лъвов мост”- пл. „Св.Неделя” -НДК-бул. ”Черни връх”, финансиран с безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие в размер на 157 млн.евро и с местно съфинансиране. Етап ІІ включва два лота: Лот 1-участък „ж.к.Обеля-ж.к.Надежда-Надлез Надежда” от втори метродиаметър и Лот 2- участък „ж.к.Младост І-ж.к.Младост ІІІ-бул.Цариградско шосе” от първи метродиаметър, финансирани с безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд в размер на 200 млн.евро с местно съфинансиране чрез заем от ЕИБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
neda

2014.11.21 | 13:58

1
хахаха,Бойко в метрото,голям смях

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини