Продължава разчистването на стари автомобили в Димитровград

  • 06 ноември 2017 15:45

  • 1358
  • 1
Продължава разчистването на стари автомобили в Димитровград
© pixabay.com

Продължава мащабната кампания, която община Димитровград предприе от началото на юли по разчистването на излезли от движение и безстопанствени стари автомобили, съобщи пресцентърът на общината. При обходите на комисията от общински специалисти и представители на Общинска полиция са били констатирани и залепени 105 уведомяващи стикера на подобни превозни средства.

На 60 от тях е бил изтекъл срокът и те са били разчистени от местата им. Собствениците на други 47 са предприели сами действията по премахването им, а 13 са преместени принудително от репатриращия автомобил на наказателния паркинг на ул."Вилхем Пик". В рамките на няколко дни собствениците са си потърсили излезлите от движения автомобили и след заплащане на репатрирането и престоя на паркинга са ги прибрали.

Има още 45 автомобила в занемарено състояние, които са в констатирано неправомерно пребиваване в обществена зона и тече срокът за преместването им. Ако в период от 14 дни те не бъдат потърсени на наказателния паркинг, могат да бъдат предавани за разкомплектоване, припомнят от администрацията. Освобождаването на колите се извършва след заплащане на разходите по принудителното преместване и съхранението на автомобила.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оня с коня

2017.11.09 | 16:32

1
Не ни пропагандирайте. Всеки гражданин на България има право да има кола, и ако не му е кеф може да си я остави да не и плаща данъците, винетките застраховките. И само да си я гледа. Може в нея да му е било за пръв път. Имаме право защото държавата е на народа не на управляващите.

Добави коментар

Водещи новини