Кметът на Благоевград разпореди детайлно обследване на речните легла

  • 26 октомври 2017 16:52

  • 786
  • 0
Кметът на Благоевград разпореди детайлно обследване на речните легла
© община Бургас

В община Благоевград са предприети превантивни мерки срещу наводнения. Те са разпоредени от кмета Атанас Камбитов, съобщиха общинският пресцентър.

Кметът е разпоредил да се извърши детайлно обследване на речните легла извън населените места на притоците на река Струма на територията на общината. Мерките са взети с цел превенция на риска от наводнения през есенния сезон.

Комисия с председател инж. Емилия Тунева, заместник-кмет на общината по строителство и сигурност, предстои да извърши обследване на проводимостта на речните легла на река Благоевградска Бистрица с притоците й - реките Ковачица, Славдовска и Хърсовска, и на река Читирка с притоците й - реките Лисийска и Дреновска. След обхода ще бъде съставен констативен протокол за състоянието на проводимостта на речните легла и участъците от реките, които се нуждаят от почистване, и ще бъдат предприети необходимите мерки.

В заповедта е записано още, че проверките ще бъдат извършени заедно с кметовете и кметски наместници по населени места.
Преди дни беше проведено и първото редовно заседание на общинския съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии, припомниха от общинската управа.

Последвайте канала на

БТА
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини