Балабановата къща в Пловдив вече е достъпна за хора със специални двигателни потребности

  • 26 октомври 2017 15:59

  • 1087
  • 0
Балабановата къща в Пловдив вече е достъпна за хора със специални двигателни потребности
© Pixabay

Балабановата къща в Стария град вече е изцяло достъпна за хора със специални двигателни потребности. Това съобщи директорът на Общински институт "Старинен Пловдив" Минко Кафтански. Предстои утре представителите на Агенцията за хора с увреждания да извършат окончателния мониторинг на проекта.

През 2016 г. Агенцията за хора с увреждания обяви конкурс за финансиране на проекти на тема: "Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти за хора с увреждания". Финансирането бе насочено към създаване на достъп до обекти с международно, национално и областно значение за лица с увреждания, припомнят от Старинен Пловдив. Проектът бе на стойност 13 700 лева, с които са закупени две мобилни рампи и стълбищен робот SA-3 с товароподемност 160 кг.

Тази година, допълва Кафтански, финансовата субсидия е в размер на 4 455 лева, които са вложени само за приспособяване на вътрешната среда на Балабановата къща. Извършено е преустройство и адаптиране на санитарното помещение, намиращо се на приземия етаж на обекта, с което сградата става достъпна и за хора с физически увреждания.

Последвайте канала на

БТА
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини