Половината от млякото в България е внос

  • 23 януари 2012 07:53

  • 842
  • 0
Половината от млякото в България е внос
©

Между 40 и 50% от млякото в България е внос. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ7 председателят на Асоциация на млекопреработвателите Димитър Зоров.

Дали е разредено с вода е въпрос на контрол. Асоциацията заедно с Агенцията по храните ще инициират събирането на проби за млечни продукти всеки месец. Контролът ще се осъществява заедно с асоциация на потребителите, посочи Зоров. Нямата такъв феномен при мляко с цена от 75 стотинки сиренето да бъде под 4 лв., смята той.

В цената на един литър от качественото мляко се калкулират горивата, лекарствата и фуражите, както и заплатите и осигуровките ан работниците обясни Панайот Тодоров от Националния говедовъден съюз. В момента квотата на България е 1 млн. т. Вместо субсидиите да отиват за реинвестиции ние плащаме изхранването на животните, посочи Тодоров. Самите млечни продукти и тяхното качество също трябва да се проверяват. Унгария и Румъния от където се твърди че се внася вносното мляко също имат млечни квоти и ако това мляко е свръхпроизводство тогава трябва да търпят санкции, убеден е Тодоров

Последвайте канала на

Novini.bg
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини