КНСБ се обяви против решението на кабинета за отпуските на чиновниците на ненормирано време

  • 20 януари 2012 16:41

  • 709
  • 0
КНСБ се обяви против решението на кабинета за отпуските на чиновниците на ненормирано време
©

КНСБ не приема решението на правителството от 17 януари, допълнителният платен годишен отпуск за работа при ненормиран работен ден за държавните служители и работещите по трудово правоотношение в държавната администрация, да е в рамките на 5 работни дни. Това се посочва в позиция на синдиката, получена в БТА.

В момента държавните служители имат право на допълнителен платен годишен отпуск за ненормиран работен ден до 12 работни дни, според Закона за държавния служител. КНСБ не приема твърдението на финансовия министър, че няма орязване на отпуските на държавните служители и не се губят 7 дни от тях, тъй като те ще се ползват за повишаване на квалификацията им.

Истинският проблем според синдиката е, че с решението на МС се отнемат 7 дни, от полагащия се допълнителен платен годишен отпуск, за което нямало никакво правно основание. На държавните служители бе отнет и допълнителният платен годишен отпуск за заемане на съответна длъжност до 15 работни дни, припомнят от КНСБ. Така според синдиката в рамките само на една година, правителството е орязало с общо 22 работни дни платените годишни отпуски на държавните служители.

Последвайте канала на

БТА
709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини