Казанлък се побратими с алжирския град Блида

  • 26 септември 2017 18:30

  • 1062
  • 1
Казанлък се побратими с алжирския град Блида
©

Споразумение за побратимяване и сътрудничество между град Казанлък и алжирския град Блида беше подписано днес, съобщават от пресцентъра на областната администрация в Стара Загора.

Подписите под документа са поставили кметът на Казанлък Галина Стоянова и зам.-кметът на Блида по културните въпроси Халед Хасан Бей. На церемонията са присъствали областният управител на Стара Загора Гергана Микова и посланикът на Демократична и народна република Алжир у нас Латифа Беназа. Споразумението предвиждат общи инициативи в областта на културата и икономиката.

В района на Блида се отглеждат рози, цитруси и жасмин.

Областният град е известен туристически център. В близост има планина, която през зимния сезон се използва за ски спортове. Регионът е богат и на минерални извори. Също както и в Казанлък, в Блида има фабрика за изработка на музикални инструменти.

Контактите между област Блида и България имат дългогодишна история. И в момента в алжирската област работят български лекари, медицински сестри, архитекти и инженери. Населението на цялата област е около 1.2 млн. души, а на областния център Блида - около 190 000, е изтъкнал посланикът на Алжир в нашата страна.
Предстои подписване на договор на сътрудничество и между Старозагорски област и област Блида в Алжир.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.27 | 00:20

1
Ще внасяме орки с предимство от побратимите градове. Ще приемаме и всички други, естествено, до пълен блокаж на демографският срив. И кратуната ще управлява Бостанистан.

Добави коментар

Водещи новини