Футболни фенове помагат на малкия Радо да проходи

  • 21 септември 2017 20:01

  • 3356
  • 1
Футболни фенове помагат на малкия Радо да проходи
©

Трима братя мечтаят да станат шампиони в своите спортове и братчето им Радо да проходи. Христо е на 12 и тренира скокове във вода, Георги е на 8 и е гимнастик, а Радо е на 6 години. Най-малкият има рядко генетично заболяване, което не му позволява да се движи сам.

"Той е страхотно интелектуално развито дете - много умен, много лъчезарен. Има страхотно отношение към живота, дори към собствената си ситуация, но има нужда от свобода", описва го майка му Ралица пред БТВ.

В момента Радо се движи с помощта на специална моторна количка. Той обаче расте, а тя все по-често се чупи. Нова семейството може да получи от държавата чак когато малчуганът стане на 16 години. Количката струва 13 хил. лева. Първи на призива за помощ се отзовават феновете на "Левски" от организацията "Сини инициативи". Те събират малка сума, а след това организират благотворителни турнири и базари, за да могат да набавят нужните пари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tattoo

2017.09.21 | 23:37

1
Здравейте.! Много се радвам,че детето е с такъв ентусиязъм и мъжко сърце и искам да помогна,но къде да преведа сума,която е по моите сили..?

Добави коментар

Водещи новини