Фандъкова: Само за 3 г. подновихме половината автобуси в София

  • 17 септември 2017 17:56

  • 5593
  • 1
Фандъкова: Само за 3 г. подновихме половината автобуси в София
© БТВ

Имаме много ясна програма за изграждане на нови физкултурни салони и басейни в училищата в столицата. Вече са изградени 10 нови физкултурни салона. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По думите й развитието на туризма е от изключително значение за развитието на града. В последните 10 г. работихме много сериозно, за да сме готови да посрещнем повече туристи, и резултатът вече е налице. Само за първите осем месеца на 2016 г. имаме ръст от 27% на чуждестранните туристи - за този период 1 350 000 гости от чужбина са посетили София. Инвестирахме много в културно-историческото наследство, тъй като такива обекти се харесват на чуждестранните туристи. Подобрено е и транспортното обслужване на туристите, а и в момента работим за подобряване на информационното им обслужване, посочи столичният кмет.

Фандъкова каза, че се надява ремонтът на площада пред НДК да приключи до края на октомври.

Тя подчерта, че ще има строги санкции за фирмите, които работят некачествено при ремонтите в столицата.

До края на октомври ще приключи ремонтът на бул. "Дондуков". Следващата година ще бъде реконструирано трамвайното трасе по бул. "Цар Борис" III. Ще бъдат закупени и 13 нови трамвая, съобщи кметът на София.

Фандъкова отбеляза, че тази година са ремонтирани 18 км топлопреносна мрежа и за първи път е ремонтиран централен топлопровод. Необходима е реконструкция, стари са тръбите. На територията на София има над 2000 км тръби. Инвестициите продължават, включително и в ТЕЦ-ове. Правят се усилия, но мрежата е много остаряла и амортизирана. Необходими са още много усилия, заяви градоначалникът.

Кметът на София посочи, че един от основните приоритети на Столична община е развитието на екосъобразен транспорт. 60 автобуса на природен газ вече се движат по улиците на София. Догодина ще бъдат закупени още 120 нови автобуса на природен газ, както и 30 електробуса. Само за 3 г. успяхме да подновим 50% от автобусите, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Ще се работи и за разширяване на видеонаблюдението, добави тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.10.27 | 09:39

1
Направете повече плажове в и около София, че по морето ни писна от Софийската селяния и болести.

Добави коментар

Водещи новини