На професионалния празник на огнеборците шефът им разкри има ли "пожар" в пожарната (видео

  • 14 септември 2017 11:40

  • 1724
  • 0
На професионалния празник на огнеборците шефът им разкри има ли "пожар" в пожарната (видео
© Булфото (архив)

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ отбеляза професионалния си празник. На събитието присъстваха зам. - министър Красимир Ципов, зам. - министър Стефан Балабанов, бившият главен секретар Калин Георгиев, главният секретар Младен Маринов, посланикът ни в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева, предаде репортер на novini.bg.

“Днес е ден, в който можем да отчетем постигнати добри резултати, но това не трябва да ни успокоява и да ни прави по-малко активни. Имаме много задачи, които трябва да се решават, и те са поставени от нашите колеги, които днес не празнуват, а протестират", каза гл. комисар Николов.

Той уточни, че протестират малка част от пожарникарите. „Щом са забелязали някакъв проблем, длъжни са да го покажат, затова имат моите уважения. Поддържайки активен диалог можем да решим голяма част от нещата“, заяви той.

Във връзка с липсата на достатъчно предпазните средства, гл. Комисар Николов съобщи, че в рамките на няколко месеца на 90% нещата ще бъдат разрешени. „Завърших една обществена поръчка за 200 хил. лева, а днес подписах и друга за още 400 хил. лева, така че до два-три месеца очаквам доставка на около 800 комплекта дрехи и екипировка. На второ място, трябва да си признаем, че имаме изостаналост в битовите условия, но ако погледнем в бъдеще, ще видим, че има перспектива – 22 сгради ще бъдат реновирани отвън и отвътре, а продължава строителството и на чисто нови“, заяви гл. комисар Николов.

Той коментира и проблема със заплащането, като обясни, че споделя мнението на протестиращите, че заслужават по-големи заплати. „Всичко обаче зависи от това какъв бюджет ще отпусне парламентът на министерството и какъв бюджет ще даде министерството на главната дирекция. Но кога ще бъдат удовлетворение исканията им, никой не може да каже“, уточни той.
„По пoследното им искане относно недостатъчния брой хора мога да кажа, че ние само тази година сме назначили около 570 души и това е максималният капацитет на Академията на МВР, за да проведе качествено обучение на хората. А при нас на обучението се държи много, за да може като отиде на пожар, човек да помогне на другите, запазвайки собствения си живот“, каза гл. комисар Николов и допълни, че не може да подкрепи исканията на 100%, но е съгласен по основните пунктове.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини