Семерджиев: Токът може да скочи и с 40-50%

  • 18 януари 2012 08:01

  • 1311
  • 2
Семерджиев: Токът може да скочи и с 40-50%
©

След като се наложи да се намали производството на ток заради липса на въглища, то цялата електроенергия, която се купува от „Мини Марица Изток", ще трябва да се купува от студения резерв, каза шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев за сутрешния блок на БНТ.

Това според него означава 50% увеличение цената на тока на свободния пазар, което също зависи и от продължителността на стачката, уточни Семерджиев.

Той каза, че цената на тока от студения пазар от една от най-евтините централи ТЕЦ Варна е с 50% по-скъпа, което означава една огромна разлика от нормалната цена на електроенергията, а все някой трябва да плати тази разлика.

Ефектът върху централите и всички, които са по вреигата, ефектът с продължителността на стачката е доста голям.

Ако в рамките на една-две седмици се разрешат нещата с миньорите от „Мини Марица Изток", ще останат за плащане само допълнителните разходи, което до известна степен би могло да се поеме от самите дружества, за да не се отрази от 1 юли на цените на тока.

Но според него ако стачката продължи повече, то тогава естествено, че ефектът върху цените ще бъде значим - 40-50% по-скъпа електроенергия.

Последвайте канала на

1311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gigi

2012.01.19 | 20:27

2
ХЕЙ НАРОДЕ ЩО СИ ТЪЙ ЗАСПАЛ??? ТОЯ ГЛУПАК СЕМЕРДЖИЕВ КОИТО Е НА ВТОРА ЗАПЛАТАКЪМ ЕНЕРГОТО КАК НИ МАНИПУЛИРА САМО. ПРЕДИ СТАЧКАТА КАЗВАХА ЧЕ НЯМА НИКАКВА ОПАСНОСТ ЧЕ НЯМА ДА ПОСКЪПВА ТОКА ЧЕ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО РЕЗЕРВИ А СЕГА ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН. ВИЕ МЛАДИТЕ НЕ СКОЧИТЕ ЛИ КАТО РУМЪНЦИТЕ ТАКА ЩЕ ВИ МАЧКАТ КАТО НАС НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ ... ТЕ НАПРАВО НИ ИМАТ ЗА ОПИТНИ СВИНЕ НЕ ЗАИЦИ

2012.01.19 | 20:27

1
А в същото време Аеца продава на други страни на половин цена излишък от ток

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини